MENIU

Năstase crede că este nevoie de o serie de măsuri pentru nişte alegeri prezidenţiale eficiente

Foto: NewsIn
Năstase: Este nevoie de clarificări pentru a avea un cadru cât mai bun

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat luni că este nevoie de o serie de măsuri pentru a evita ca zeci de candidaţi să intre în cursa electorală şi pentru a avea o competiţie eficientă.

"Este evident că este nevoie de o nouă reglementare, este nevoie de clarificări pentru a avea un cadru cât mai bun. Avem deja o problemă pentru a stabili data când trebuie să se ţină alegerile prezidenţiale. Au fost diverse speculaţii", a declarat Năstase.

Năstase a mai precizat că există o echipă care va trata aceste probleme şi în cadrul Parlamentului se va finaliza legea care să asigure cadrul pentru o bună desfăşurare a alegerilor prezidenţiale.

"Se vor lua exemple şi din alte părţi, se va încerca stabilirea unor condiţii care să permită celor care doresc să participe. Să nu existe o aglomerare foarte mare de candidaţi, fără niciun fel de temei. Bănuiesc că pentru cei care reprezintă partidele parlamentare va exista un anumit regim, pentru celelalte vor exista anumite criterii suplimentare. Aceste măsuri vor fi luate pentru a evita ca zeci de candidaţi să intre în cursa electorală şi pentru o competiţie eficientă", a mai spus Năstase.

Întrebat dacă crede că viitorii candidaţi la prezidenţiale sunt solvabili, Adrian Năstase a spus că : "Nu este vorba de ei în primul rând. Este vorba de cei care îi susţin şi în felul acesta se poate dovedi dacă aceasta va fi soluţia. Este vorba de cei care până la urmă sunt în spatele candidatului respectiv, cei care justifică participarea unor candidaţi la alegerile prezidenţiale".

Mai multe articole despre:
alegeri PSD candidat Cotroceni Adrian Năstase