MENIU

Naşa mafiei chinezeşti a fost condamnatată la 18 ani de puşcărie

Foto: AP

Xie Chaping, numită şi „naşa lumii interlope chinezeşti”, a fost condamnată la 18 ani de închisoare. Femeia, în vârstă de 46 de ani, a fost acuzată pentru administrarea unei reţele clandestine de cazinouri, mituirea unor oficialităţi guvernamentale, întreţinerea unui climat violent în oraş, dar şi pentru că a sechestrat 16 tineri, pe care îi păstra pentru a-i fi amanţi, anunţă AP.

Operaţiunea face parte dintr-o amplă acţiune de distrugere a reţelelor de crimă organizată din China. În oraşul Chongqing, care are 30 de milioane de locuitori, sunt cercetaţi 1500 de suspecţi, printre care cunoscuţi oameni de afaceri şi 14 oficialităţi guvernamentale. Se cercetează şi legăturile dintre  reprezentanţii guvernului şi poliţie, care au cooperat pentru a proteja sindicatele crimei. Şase şefi de clanuri mafiote au fost până în prezent condamnaţi la moarte pentru infracţiuni prinre care se numără şi crime sau şantajuri.

Xie Chaping este singura femeie care a fost condamnată. Până acum ea a fost protejată de cumnatul ei, adjunctul şefului poliţiei din Chongquing, care în prezent este şi el cercetat pentru că a condus o vastă reţea de protecţie a gangsterilor locali. O parte dintre cei care au depus mărturie la proces au plecat numai după ce li s-a asigurat proecţie, pentru că se temeau de gărzile mafioatei. 
Mai multe articole despre:
China închisoare condamnare puşcărie mafie