MENIU

Nadal atacă regulamentul anti-doping: "Nici mama mea nu ştie unde sunt în fiecare zi!"

Foto: cornedbeefhash.files.wordpress.com

Rafael Nadal a lansat un atac destul de dur la adresa noilor prevederi ale organismelor anti-doping internaţionale. Rafa a afirmat că noile reglementări îi fac pe jucătorii de tenis să se simtă ca nişte criminali. Tenismenii trebuie să anunţe unde se află, cel puţin o odată pe zi, timp de şapte zile din şapte! "Nici măcar mama mea nu ştie unde sunt în fiecare zi", s-a lamentat Nadal.

Reprezentanţii organismelor anti-drog sosesc neanunţaţi la locaţia desemnată de tenismen, iar dacă acesta "ratează" întâlnirea de trei ori într-o perioadă de 18 luni ar putea fi suspendat.

"Această persecuţie nu e corectă. Te fac să te simţi ca un criminal. Nici măcar mama mea nu ştie unde sunt în fiecare zi. Sunt primul care-şi doreşte o competiţie cinstită, corectă, pentru fiecare. Dar e dificil să ştii unde vei fi mâine, mai ales într-un sport ca tenisul. Vrem să fim un sport olimpic, dar nu vrem să plătim acest cost", a declarat cel care are în palmares, deocamdată, şase turnee de Mare Şlem.

Săptămâna trecută, Andy Murray, numărul 1 din Anglia a denunţat drept "draconice" noile măsuri ale Agenţiei Mondiale Anti-Doping (Wada). În primele zile ale "ABN Amro World Tennis Tournament", care se desfăşoară în aceste zile la Rotterdam, Nadal, Murray şi alţi patru tenismeni au fost supuşi testelor anti-doping. Pentru englez, a fost cel de-al treilea în ultimele două săptămâni!

Deşi noul sistem se aplică de câţiva ani, mai ales ultimele prevederi ale regulamentului Wada au stârnit nemulţumirea sportivilor. Potrivit codului Wada 2009, atleţii trebuie să-şi specifice locaţia zilnic, spre deosebire de cele cinci zile pe săptămână, cum era până acum.

65 de sportivi belgieni, bărbaţi şi femei, au lansat o acţiune legală împotriva noilor prevederi, motivând faptul că natura codului Wada încalcă legile UE legate de dreptul la intimitate al persoanelor.
Mai multe articole despre:
Tenis Rafael Nadal dopaj Andy Murray