MENIU

Mutu a înscris o "dublă" în Debrecen-Fiorentina 3-4, din grupele Ligii Campionilor

Foto: Goal.com

Mutu şi-a regăsit pofta de gol în tricoul Fiorentinei. Dacă la naţională "Briliantul" nu prea străluceşte, la echipa de club Mutu a făcut spectacol în partida de marţi, din deplasare, de la Debrecen. Două goluri şi o pasă de gol l-au transformat pe internaţionalul român în cel mai bun om de pe teren al Fiorentinei în victoria cu 4-3 pe terenul grupării maghiare.

Mutu a jucat magistral în thriller-ul de la Debrecen, încheiat cu şapte goluri pe tabelă. După ce gazdele au marcat rapid, după doar minute, prin Czvitkovics, Fiorentina a întors rezultatul şi s-a distanţat la 3-1 pe tabelă, graţie unei duble a lui Mutu (6, 20) şi reuşitei lui Gilardino (10), dintr-o pasă a "Briliantului".

Rudolf (28) a redus din diferenţă pentru Debrecen, însă Fiorentina a luat din nou avantaj de două goluri pe tabelă după golul lui Santana (37), venit tot după o acţiune a decarului român. Pe final, maghiarii au mai înscris o dată (Coulibaly, 88), dar până la urmă meciul s-a încheiat cu victoria Fiorentinei, scor 4-3. 

"Terenul a fost dificil, dar suntem foarte fericiţi de victorie. Acum ne gândim să mergem mai departe, avem încredere în forţele noastre. Sunt fericit şi pentru evoluţia mea. Sezonul începe acum pentru mine. Le mulţumesc tuturor celor care au fost aproape de mine", a spus Adrian Mutu, care a înscris de două ori în meciul pe care Fiorentina l-a câştigat cu 4-3.

"Meciul a fost ciudat, în special la început, şi trebuie să fim mai atenţi în defensivă. Liga Campionilor este diferită faţă de campionat. În sfârşit, mă simt foarte bine din punct de vedere fizic. Restul vine de la sine. Alături de Jovetic şi Gilardino pe teren? Poate că da, antrenorul este cel care decide dacă merităm", a mai afirmat acesta.

6 goluri în 37 de minute, o medie incredibilă pentru Liga Campionilor, care a arătat forţa ofensivă a duo-ului Mutu-Gilardino, dar şi carenţele din cele două defensive. De altfel, Prandelli i-a lăudat pe cei doi şi a declarat după meci că un trio alcătuit din Mutu, Gilardino şi Jovetic ar fi de "vis" pentru Fiorentina, însă că gruparea viola nu e încă pregătită pentru o asemenea dispunere tactică.

După trei meciuri în grupa E, Fiorentina e pe poziţia secundă, cu 6 puncte, la trei în spatele liderului Lyon. Urmează Liverpool, cu 3 puncte, şi Debrecen, codaşa grupei, fără niciun punct.