MENIU

Mungiu şi Puiu reprezintă România la Festivalului Filmului din Almunia

Foto: www.stopsmilingonline.com

Regizorii Cristi Puiu şi Cristian Mungiu reprezintă România, pe 11 şi 12 mai, la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Filmului din Almunia, localitate situată la aproximativ 250 de km de capitala Spaniei.

Festivalului Filmului din Almunia se desfăşoară în perioada 8 – 16 mai 2009. Pe 11 mai vor fi proiectate filmele "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", de Cristi Puiu şi "Occident", de Cristian Mungiu, iar pe 12 mai, "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu. Cele trei producţii româneşti vor fi prezentate în cadrul secţiunii OPEN! şi vor fi însoţite de expoziţiile de fotografie "Aiud", de Cosmin Bumbut şi "Nunţi", de Silviu Gheţie.

Filmul "Moartea domnului Lăzărescu" al lui Cristi Puiu a câştigat în 2005 premiul Un certain regard din partea juriului de la Festivalul de la Cannes.

Cristian Mungiu s-a făcut cunoscut în peisajul cinematografic internaţional prin lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", dramă cu care a câştigat în 2007 mult râvnitul Palme d'Or al Festivalului de la Cannes şi alte numeroase premii la concursuri şi festivaluri internaţionale.
Mai multe articole despre:
film festival Spania Cristi Puiu Cristian Mungiu