MENIU

MTS: Scopul contractelor este de a motiva 9000 de studenţi cu rezultate bune la învăţătură

Foto: Taberelemele.ro

Ministerul Tineretului şi Sportului susţine că pentru sume care depăşesc 125.000 euro fără TVA pentru un contract, autoritatea contractantă are doar obligaţia de a întocmi un caiet de sarcini.

Ministerul Tineretului şi Sportului susţine, într-un comunicat că scopul programului de tabere studenţeşti, pentru care s-au alocat în acest an 876.000 de euro, este acela de a sprijini şi motiva peste 9000 de studenţi.

Este vorba de cei cu rezultate foarte bune la învăţătură, cei cu performante în activitatea de cercetare, dar si de activitatea depusa in cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice sau ştiinţifice, studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, precum şi cei care activează în cadrul Caselor de Cultura ale Studenţilor şi care s-au evidenţiat prin activităţile cultural-artistice desfăşurate sau prin acţiunile de reprezentare a studenţilor în cadrul ONG-urilor studenţeşti.

Cele patru contracte au fost atribuite, potrivit MTS, în urma unor proceduri de achiziţii legale, conform Anexei 2B din OUG 34 /2006, care prevede că pentru sume care depăşesc 125.000 euro fără TVA pentru un contract, autoritatea contractantă are doar obligaţia de a întocmi un caiet de sarcini şi, în termen de 48 de zile de la atribuirea contractelor, este necesară publicarea în SEAP a unui anunţ de atribuire.

Pentru atribuire, a fost publicat în data de 01 iunie 2009 un anunţ oficial pe site-ul MTS, care conţine o invitaţie publică, destinată tuturor ofertanţilor care au locaţiile în zonele specificate, respectiv la mare şi la munte. Invitaţia a fost însoţită de documentaţia aferentă.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar factorii de evaluare au fost detaliaţi în documentaţia publicată pe site-ul MTS.

În urma deschiderii ofertelor, pe 9 iunie 2009, s-a constatat faptul că numărul de locuri ofertate nu acoperea în totalitate numărul de locuri solicitate. Din acest motiv MTS s-a adresat atât RAAPPS, cât şi SRP Sinaia pentru completarea numărului de locuri.

Citeşte aici cum au fost atribuite contractele