MENIU

Moscova nu va lăsa fără răspuns decizia NATO de expulzare a doi diplomaţi ruşi, spune Rogozin

Foto: eu-russiacentre.org

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat că Moscova nu va lăsa fără răspuns decizia NATO de a expulza doi angajaţi ai misiunii ruse, Victor Kociukov şi Vasili Cijov, care au fost acuzaţi de spionaj, potrivit Interfax.

"Conform practicii diplomatice aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns", a spus ambasadorul rus la NATO. NATO a decis expulzarea din Belgia a doi angajaţi ai reprezentanţei ruse pe lângă Alianţa Nord-Atlantică. Este vorba de şeful secţiei politice, Victor Kociukov, şi de un ataşat al reprezentanţei, secretarul misiunii Vasili Cijov.

Potrivit RIA Novosti, Vasili Cijov este fiul reprezentantului permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană Vladimir Cijov. "Ei au fost acuzaţi de desfăşurare a unor acţiuni de spionaj", a spus Rogozin, precizând că decizia de expulzare a diplomaţilor ruşi ai misiunii permanente pe lângă NATO a fost aprobată de secretarul general al Alianţei, Jaap de Hoop Scheffer. 

Rogozin a adăugat că decizia urmează a fi trimisă la Ministerul belgian de Externe, care va decide dacă îi va numi personae non gratae.

Mai multe articole despre:
Rusia NATO expulzare diplomaţi