MENIU

Moş Abramovic: I-a şters lui Chelsea în 2009 datorii de 700 de milioane de lire sterline!

Roman Abramovic, un patron cu dare de mână / FOTO: http://static.guim.co.uk

Miliardarul rus de la cârma grupării engleze a încheiat anul 2009 cu un nou gest incredibil. După ce în februarie a redus la jumătatea datoriile pe care Chelsea le avea faţă de el, miercuri a transformat restul de 340 de milioane de lire sterline în acţiuni, ceea ce înseamnă că gruparea engleză va încheia anul fără datorii!

La începutul lui 2009, Chelsea avea datorii de 700 de milioane de lire sterline, la finalul anului a rămas fără datorii!

Roman Abramovic a făcut un nou gest incredibil faţă de echipa sa preferată, pe care a preluat-o în 2003. Până la începutul acestui an pompase în \"albaştrii\" aproape 700 de milioane de lire sterline, bani care teoretic trebuiau să-i fie returnaţi la un moment dat, sau să-i recupereze cumva de la Chelsea. În luna februarie, cu o simplă iscălitură de condei miliardarul rus a redus la jumătate datoria pe care Chelsea o avea faţă de el, iar miercuri a mai făcut un gest de \"încredere\" faţă de gruparea londoneză. A transformat restul datoriei, de 340 de milioane de lire sterline, în capital propriu (el fiind singurul acţionar al clubului), ceea ce înseamnă practic că Chelsea a rămas fără datorii!

\"Bilantul financiar al clubului arată că, dupa o primă transformare a jumătate din datorie (în februarie, n.r.), restul împrumutului fără dobândă acordat de compania controlata de Roman Abramovic a fost transformat în capital propriu, ceea ce înseamna că gruparea a rămas fără datorii\", se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul lui Chelsea.

De notat că acest comunicat, care dezvăluie câteva din rezultatele financiare ale grupării londoneze, relevă şi alte informaţii interesante. Într-un an de criză, managementul \"albaştrilor\" a fost unul gândit spre reducerea cât mai mare a cheltuielilor clubului. Pierderile clubului s-au redus în acest an fiscal de la 65,7 milioane de lire sterline la 44,4 milioane, iar Chelsea a înregistrat pentru a patra oară consecutiv o reducere a pierderilor anuale. De asemenea, cheltuielile nete de capital s-au redus de la 85 de milioane de lire anual la doar 4.2 milioane, mai ales că în acest sezon au fost finalizate şi unele proiecte costisitoare, precum centrul de antrenament de la Cobham.

De asemenea, Chelsea a înregistrat o uşoară scădere a cifrei de afaceri, de la 213.1 la 206.4 milioane de lire sterline.

Chelsea le-a plătit lui Scolari şi staff-ului său compensaţii în valoare de 12.6 milioane de lire sterline pentru demitere!

Comunicatul dezvăluie şi valoarea compensaţiilor, una incredibilă, ce-i drept, pe care Chelsea le-a plătit fostului antrenor Luiz Felipe Scolari şi a celor trei secunzi ai acestuia, în februarie 2009. Brazilianul care avea contract cu Chelsea pe doi ani, a fost demis, în urma unor rezultate slabe, după doar 7 luni la cârma albaştrilor. Valoarea compensaţiilor pe care Chelsea s-a văzut nevoită să i le plătească pentru demitere: 12,6 milioane de lire sterline!

Mai multe articole despre:
Chelsea datorii Roman Abramovic