MENIU

Monica Macovei: Candidez pentru că vreau să am un cuvânt de spus în politica europeană

foto: NewsIN
Macovei: Pot influenţa politica europeană
Macovei: Nu mă interesează persoana lui Adrian Severin

Candidata PD-L Monica Macovei a spus că vrea să ajungă în PE pentru a putea influenţa politica europeană.

"Un om puternic care ştie ce vrea poate să influenţeze politica europeană. Sunt un om puternic, muncitor care ştie să lucreze în echipă. Un om contează, am văzut asta şi când am fost la Ministerul Justiţiei". Aşa s-a definit candidata pentru PE, Monica Macovei, care a afirmat că doreşte să facă parte din comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne. 

Despre ambiţia lui Adrian Severin de a deveni comisar european, Monica Macovei spune că "nu mă interesează această persoană. Minte! Minte! Şi minte! Umblă cu viclenii". Iar despre lista  întocmită de socialiştii europeni cu cei 12 candidaţi indezirabili pentru PE, pe care a fost trecut şi numele ei, Macovei este de părere că nu a fost elaborată de PSE, ci de "PSD-urile europene ", care şi-au pus pe listă "duşmanii".

Prezentarea raportului pe justiţie în toamnă şi nu în luna iulie din cauza alegerilor din Bulgaria, este în opinia Monicăi Macovei un lucru bun,  "orice amânare este benefică depinde de ce fac actorii implicaţi, dar trebuie să nu stăm în vacanţă şi degeaba".  

Monica Macovei a spus că va continua să critice orice abatere, inclusiv a membrilor PDL, dacă va fi cazul, aşa cum a făcut întotdeauna."Oamenii din partid mă cunosc şi am o vârstă, e clar că nu mă schimb. Au lucrat cu mine în Guvern, am avut dispute şi probabil că o să mai avem, e firesc. Probabil că m-au luat tot aşa cum sunt: independent. Dacă vreau să critic ceva, critic", a spus fostul ministru al Justiţiei.

Întrebată cum a fost în campania electorală, Macovei a spus că, deşi nu este o persoană "expansivă", îi place să discute cu oamenii. "Pentru mine a fost o premieră. Vreau să spun că nu-mi displace. Sigur că, personal, prin felul meu de a fi, nu sunt, aşa, un om de campanie şi foarte expansiv, dar îmi place să vorbesc cu oamenii", a spus Macovei.

Monica Macovei, candidat pe listele PDL la europarlamentare, a declarat că împreună cu Cristian Preda şi Traian Ungureanu, ceilalţi doi nou intraţi în politică, formează în partid „grupul societăţii civile", aşa cum li se spune deja de către membrii PDL. 

Monica Macovei a intrat în PDL odată cu depunerea listelor electorale la BEC şi candidează pentru Parlamentul European, ocupând locul doi pe lista deschisă de Theodor Stolojan. 

Mai multe articole despre:
Monica Macovei candidatură parlamentul european