MENIU

Money.ro dezvăluie: Guvernul Boc pune bugetarii să muncească gratis două luni

Foto: money.ro

Angajaţii de la stat vor avea în 2010 venituri în medie cu 15% mai mici decât acum, indiferent de ceea ce va spune grila de salarizare, potrivit prevederilor cuprinse în două dintre cele trei pachete de legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, analizate de MONEY.ro. O reducere cu 15% a salariilor în 2010 ar însemna echivalentul a două luni neplătite, dar muncite.

Cum se va întâmpla acest lucru, propriu-zis? Pe de o parte, o lege stipulează scăderea cu 15% a veniturilor bugetarilor până în decembrie, iar cea de-a doua le îngheaţă la acest nivel.

Astfel, veniturile trebuie să scadă încă din ultimul trimestru al acestui an, potrivit proiectului de lege privind raţionalizarea cheltuielilor publice. Reducerea medie este de 15,1% pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, iar aceasta va fi operată prin acordarea celor zece zile de concediu fără plată. Un alt proiect de lege, cel referitor la salarizarea unitară, prevede că veniturile vor fi îngheţate în 2010 la nivelul din decembrie 2009.  Ce soluţii au ordonatorii de credite?

Citeşte mai mult pe money.ro

Mai multe articole despre:
Emil Boc bugetari MONEY.ro guvern Boc