MENIU

Mona Lisa, "pictată" din căni de cafea în Sydney

Foto: NewsIn

Cel mai faimos portret din lume, Mona Lisa, a fost reprodus cu ajutorul a peste 3.500 de căni de cafea, culorile folosite în tablou fiind produse prin adăugarea unor diferite cantităţi de lapte în cafea, în cadrul Rocks Aroma Festival din Syndey, Australia.

Potrivit cotidianului ABC, inedita reproducere măsoară aproape şase metri înălţime şi patru lăţime, iar la confecţionarea acesteia a lucrat, timp de trei ore, o echipă de opt persoane. Cele 130.000 de persoane care au participat la eveniment au avut ocazia să vadă portretul.

Elaine Kelly, unul dintre organizatori, s-a arătat încântată de rezultate. "Fiecare ceaşcă de cafea a fost completată cu diferite cantităţi de lapte pentru a crea diferitele tonalităţi ale picturii. Am vrut să realizăm ceva surprinzător, sensibil şi distractiv, care să poată interacţiona cu publicul. Cândva am avut ideea de a crea o imagine din ceşti de cafea, am început să căutăm ceva iconic de reprodus şi am optat pentru cea mai iconică pictură din istorie. Mona Lisa a fost reprodusă de multe ori, în multe forme, dar din câte ştim, niciodată din cafea", a declarat Kelly.

Mona Lisa, cunoscută şi sub numele de Giconda, este un portret pictat în secolul XVI de Leonardo Da Vinci în timpul Renaşterii italiene. Tabloul se află în proprietatea guvernului francez şi roprietarul tabloului este guvernului francez şi este expusă în muzeul Luvru din Paris.

Mai multe articole despre:
Mona Lisa Leonardo da Vinci Sydney