MENIU

Mitrea spune că-l susţine pe Geoană la Cotroceni, iar atacul lui Hrebenciuc este o pană de strategie

Foto: NewsIn

Senatorul PSD, Miron Mitrea, susţine că nu este "omul lui Băsescu", şi nici al lui Oprescu, iar Viorel Hrebenciuc a rămas "în pană de strategii de campanie care să-i mărească şansele lui Geoană la alegeri" şi încearcă să dea vina pe el, spunând că atacă imaginea partidului.

"Minciunile despre mine au depăşit, în ultimele zile, orice limită. Indivizi care, prin simpla apariţie la TV, îi fac rău partidului îşi permit să arunce cu noroi peste activitatea mea ca membru PSD. Peste campaniile electorale pe care le-am condus şi le-am câştigat pentru partid. Indivizi care, cum deschid gura, mai scad cu câteva procente şansele candidatului PSD la alegerile prezidenţiale spun despre mine că sunt unealta PDL. Ei, care au supus partidul grupului lor de interese, au tupeul să spună că, dacă îi atac pe ei, atac imaginea partidului", susţine Mitrea într-o scrisoare către pesedişti postată pe blogul său.

"Aflaţi în pană de strategii de campanie care să-i mărească şansele lui Mircea Geoană la alegeri, Hrebenciuc şi grupul său de interese caută pe cineva pe care să dea vina. Şi m-au găsit pe mine. Aşa că şi-au canalizat energiile ca să răspândească ideea că sunt ba omul lui Băsescu, ba omul lui Oprescu. Ba, mai nou, că sunt şi omul lui Băsescu, şi al lui Oprescu, în acelaşi timp, şi că fac jocurile acestora în detrimentul candidatului PSD, Mircea Geoană. O minciună atât de hilară încât mă face să mă gândesc că şi lui Hrebenciuc poate să-i dăuneze o perioadă prea lungă de timp petrecută în preajma lui Vanghelie", mai scrie Mitrea.

El mai spune că nu este "omul lui Băsescu" şi "nici al lui Oprescu". "Sunt pesedist şi îl voi susţine pe candidatul PSD la preşedinţie, chiar dacă hrebenciucii se luptă din răsputeri să mă dea afară din partid. Ştiu că grupul Hrebenciuc-Vanghelie nu reprezintă PSD. Cele întâmplate între alegerile locale şi parlamentare din 2008, m-au făcut să înţeleg că hrebenciucii au o agendă proprie care nu ţine cont de agenda partidului. Ceea ce a urmat după alegerile parlamentare, la negocierile pentru formarea guvernului cu PD-L, mi-a întărit această convingere", a mai afirmat senatorul PSD."Aşa că aiurerile pe care le-a spus Hrebenciuc deunăzi, cum că am preluat ideea cu grupul Hrebenciuc-Vanghelie de la PDL şi că, în consecinţă, sunt unealta PD-L, nu stau în picioare. Nu sunt unealta nimănui, nu fac jocul altor partide şi nu plec din partidul meu oricâte şicane îmi fac cei care vor să transforme PSD într-o anexă a grupului lor de interese. N-am lucrat şi nu voi lucra niciodată împotriva intereselor partidului, aşa cum fac cei care mă acuză astăzi. Îi rog pe toţi pesediştii care au semne de întrebare referitoare la poziţia mea să considere aceste rânduri drept o declaraţie fermă, pe care n-o să mi-o modific, indiferent care va fi contextul politic", a mai scris Mitrea.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că Miron Mitrea este "unealta" PD-L  şi că şeful acestuia de filială, Marian Oprişan, ar trebui să "ia atitudine" în legătură cu declaraţiile recente ale senatorului, fiind singurul care-l poate sancţiona.