MENIU

Mitrea despre cazul Oprea: Văd că unii din partid vor să schimbe un ministru pus şi aprobat...tot de noi

FOTO: NewsIn

Când se feresc să dea ochii cu presa, dar vor totuşi să spună ceva, politicienii vorbesc pe bloguri. Tratează pe internet subiectele importante, îşi exprimă părerile, iau atitudine.

Miron Mitrea scrie pe blog: "I se reproşează lui Gabriel Oprea că, atunci când i-a numit pe respectivii şefi, în special pe cel de la “doi şi un sfert”, n-a avut aprobarea lui Geoană, aşa cum cere protocolul de guvernare. Dar nu Geoană e primul care a reacţionat violent la numirile de la Interne, ci alţii, mai mult sau mai puţin şefi în partid. Aceştia s-au grăbit să-l ameninţe pe Oprea cu decapitarea şi abia apoi să-l sune pe Geoană. Acum văd că unii din partid vor să schimbe un ministru pus şi aprobat...tot de NOI", mai spune Mitrea.

Tot de pe blog, Ion Iliescu înfierează participarea lui Traian Băsescu la şedinţa CSM. "Afirmaţiile exprimate şi atitudinea arogantă, dictatorială, afişate la şedinţa CSM sunt inacceptabile! Chiar şi îndemnul ca Guvernul să promoveze cele patru Coduri (penal, civil şi de proceduri) prin asumarea răspunderii vădeşte o părere stranie a şefului statului asupra democraţiei parlamentare". Iliescu nu ezită să îşi critice şi un coleg de partid: Ilie Sârbu! "Am aflat cu stupoare, că dl. Ilie Sârbu a complotat de aproximativ doi ani, împreună cu Traian Băsescu, pentru promovarea alianţei PSD-PD-L. Dacă e reală această dezvăluire a domnului Sârbu, ea este foarte gravă şi sper ca domnul Sârbu să se explice în faţa organelor statutare ale Partidului", conchide fostul preşedinte.