MENIU

Miting de solidaritate: În jur de 50 de persoane au protestat în faţa Ambasadei Republicii Moldova

foto: NewsIn

50 de cetăţeni moldoveni s-au adunat, miercuri, la Ambasada Republicii Moldova ca să susţină cauza celor de peste Prut.

La mitingul de marţi seară din Bucureşti, care a durat aproape patru ore, au participat peste 1.000 de oameni, în majoritate tineri - reprezentanţi ai Uniunii Studenţilor din România, studenţi din Republica Moldova, membri ai grupului de acţiune Noii Golani, ai organizaţiei Noua Dreaptă, ai asociaţiei Renaşterea Neamului Românesc şi ai altor organizaţii neguvernamentale.   

Participanţii la miting s-au adunat, după ora 18.30, în Piaţa Universităţii, având steaguri ale României şi Uniunii Europene, dar şi pancarte cu textele "Chişinău, noi suntem cu voi", "Revoluţia din 1989 se repetă în 2009" şi "Pate de porc comunist - expirat". Protestatarii au cerut demisia preşedintelui moldovean Vladimir Voronin şi "ieşirea din pasivitate" a autorităţilor de la Bucureşti.

Acţiuni de solidarizare cu protestatarii din Republica Moldova au avut loc, marţi seară, şi în Galaţi, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Arad şi Cluj. La Braşov, studenţii basarabeni au anunţat că s-au înţeles cu colegii lor din alte centre universitare pentru a încerca, şi ei, să meargă la Chişinău, cu scopul de a se alătura protestatarilor de acolo.  

Mai multe articole despre:
miting Chişinău basarabeni Republica Moldova