MENIU

Mirek Topolanek îi spune lui Berlusconi să-şi pună lacăt la gură

Foto: askmen.com

Fostul premier ceh Mirek Topolanek, constrâns să demisioneze în plin mandat la conducerea UE, a ripostat criticilor premierului italian Silvio Berlusconi privitoare la slăbiciunea Executivului european, relatează AFP.

"Berlusconi a lansat un atac virulent asupra capacităţii Cehiei de a prezida UE, aşa că îi spun: Silvio, prietene, pune-ţi un lacăt la gură", a declarat el la Forumul european pentru enegie nucleară din Praga.

Joi, Berlusconi a spus că regretă absenţa unei personalităţi la conducerea UE care să inspire autoritate, criticându-l pe noul premier ceh Jan Fischer, care i-a succedat lui Topolanek şi care va conduce guvernul timp de şase luni.
"În prezent, preşedintele Cehiei este un specialist în statistici şi este paradoxal că el prezidează semestrul", a spus Berlusconi.

Noul premier ceh este specialist în statistici şi şi-a construit cariera la Biroul Naţional de Statistici. Prezent la conferinţă vineri, el nu a făcut niciun comentariu. Cehia a preluat preşedinţia UE la 1 ianuarie şi o va preda Suediei la 1 iulie.