MENIU

Mircea Sandu: Delegarea arbitrilor la Liga I se va face prin tragere la sorţi

Foto: NewsIn
M. Sandu: Arbitrii care sunt implicaţi în acest scandal vor fi reţinuţi de la delegări până la clarificarea situaţiei

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat joi, după şedinţa Comitetului Executiv, că delegarea arbitrilor în prima ligă se va face prin tragere la sorţi.

"Delegarea arbitrilor în Liga I va fi făcută prin tragere la sorţi de către membrii comisiei. Arbitrii care sunt implicaţi în acest scandal vor fi reţinuţi de la delegări până la clarificarea situaţiei. De asemenea, în Liga a II-a, arbitrii vor fi aleşi de calculator", a declarat Mircea Sandu într-o conferinţă de presă.

Până acum delegările erau făcute de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar, ca urmare a scandalului din arbitrajul românesc, s-a decis ca delegările să fie făcute prin tragere la sorţi "după anumite criterii şi proceduri specifice".

Această metodă de delegare a arbitrilor, prin tragere la sorţi, a mai fost propusă în CEx al FRF de preşedinţii cluburilor, precum şi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, dar la momentul respectiv ea nu a fost agreată.

Mircea Sandu a vorbit şi despre scandalul arbitrajelor şi ancheta demarată de DNA.

"Nu există corupţi fără corupători. Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta despre această situaţie. Cei care au rămas în cadrul CCA să îndeplinească atribuţiile le au în conformitate cu regulamentul, domnul Grigorescu urmând să îndeplinească funcţia de preşedinte al comisiei până la finalul sezonului", a mai spus Sandu.

Sandu a mai declarat că cei implicaţi în scandalul de corupţie ar fi trebuit să fie mai atenţi "dacă tot s-au apucat de aşa ceva", precizând că nu este total împotriva faptelor acuzate de DNA.

"Sunt şi mai trist acum! Dacă s-au apucat să facă ceva de genul ăsta, măcar să fi fost dracu' deştepţi. Nu sunt total împotriva unor astfel de practici şi sper ca aceste lucruri să îi trezească pe toţi, preşedinţi de cluburi, conducători şi observatori. Bănuim şi noi, cum ştiţi şi dumneavoastră, că unii se duc cu arbitrii, că rezolvă meciurile. Am doi ani de zile am aflat de un caz asemănător, cu un arbitru şi obervator de la Liga a II-a sau a III-a, iar după aceea am luat decizia de a-i expulza. Am militat pentru creşterea baremurilor, dar văd că pentru unii nu a fost de ajuns", a declarat Mircea Sandu.

Sandu a mai spus că va propune Comisiei de Disciplină să deschidă o procedură asemănătoarea celei din Italia: "Voi sesiza Comisia de Disciplină să deschidă o procedură pentru a lua măsuri în cazul lui Cornel Penescu şi a echipei FC Argeş".

Citeşte şi  Nicolae Grigorescu este preşedintele interimar al CCA, 12 arbitri au fost reţinuţi de la delegări