MENIU

Mircea Sandu a depus o cerere la CNSAS pentru a avea acces la propriul dosar

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, vineri, că a formulat o cerere către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi a solicitat să aibă acces la propriul dosar, precizând de asemenea că oricine este interesat poate consulta acest act.

"Nu am dorit să existe nicio suspiciune asupra persoanei mele în legătură cu o eventuală colaborare cu securitatea, aşa că vineri, 3 iulie, am formultat către CNSAS o cerere pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. Am solicitat efectuarea verificărilor necesare în vederea identificării dosarelor sau documentelor întocmite de fosta securitate pe numele meu. Având în vedere dreptul de acces la informaţiile de interes public, solicit oricui este intersat să facă demersurile necesare pentru a avea acces la dosarul meu", se arată într-un comunicat de Mircea Sandu pe site-ul FRF.

Preşedintele forului român a precizat că nu are nicio legătură cu articolele apărute în presă despre alţi oameni din fotbal, care ar fi colaborat cu fosta securitate, iar acuzele la adresa sa nu pot fi considerate "decât dovezi de rea-credinţă". "Fac acest lucru pentru ca persoanele intersate să îşi poată exercita dreptul de a fi informaţi în legătura cu existenţa sau inexsitenţa calităţii mele de lucrător sau colaborator al securităţii", a conchis Sandu.

În presa centrală au apărut în ultima perioadă mai multe informaţii conform cărora actuali sau foşti oameni de fotbal au fost colaboratori ai fostei securităţi şi au dat mai multe note informative, iar printre aceştia se numără Gică Popescu, Alexandru Boc sau Rodion Cămătaru.
Mai multe articole despre:
CNSAS Securitate dosar Mircea Sandu