MENIU

Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei: Centrele ID ale Universităţii "Spiru Haret" funcţionau ilegal încă din 2006

Mircea Miclea: Spiru Haret funcţiona în ilegalitate încă din 2006
Foto: rtv

Centrele ID ale Universităţii "Spiru Haret" funcţionau ilegal încă din 2006, a declarat fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, la Realitatea TV.

"Universitatea Spiru Haret funcţiona în ilegalitate încă din 2006 cu centrele ID, pentru că a refuzat să se supună unei Ordonanţe de Urgenţă care reglementa încă de atunci calitatea în învăţământul superior şi metodologia de acreditare. Mai mult, Universitatea Spiru Haret a refuzat să se supună evaluărilor A.R.A.C.I.S şi a cerut să fie scoasă în afara legii de atunci. În acest context, putem afirma că Universitatea Spiru Haret a funcţionat şi a emis ilegal în centrele ID diplome. Practic, din 2006, când a fost emisă Ordonanţa, sau din 2007 când a fost aprobată şi în Parlament, Universitatea Spiru Haret a funcţionat ilegal", a dezvăluit Mircea Miclea.

Recent, rectorul Universităţii Spiru Haret, Aurelian Bondrea, a declarat că diplomele de licenţă eliberate sunt legale, întrucât studenţii "au parcurs şi finalizat studiile la specializări acreditate şi autorizate". 

"Instanţele judecătoreşti sunt singurele autorităţi care se pot pronunţa asupra legalităţii sau nelegalităţii unei diplome. Ministerul Educaţiei nu are nicio o calitate conferită de lege în acest domeniu", a declarat Aurelian Bondrea. 

Citeşte aici declaraţia completă a Rectorului de la Spiru Haret cu privire la legalitatea diplomelor emise de către instituţia de învăţământ pe care o reprezintă