MENIU

Mircea Miclea: Avem câteva miliarde de euro pentru formarea resurselor umane

Foto: RTV

Letiţia Zaharia a discutat cu preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie, Mircea Miclea, autorul unui pachet de legi pentru învăţământ. "Pachetul Miclea" este agreat de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, dar nu şi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, cea care a supus dezbaterii publice un alt pachet de legi.

Preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie, Mircea Miclea, autorul unui pachet de legi pentru învăţământ a discutat miercuri, împreună cu utilizatorii REALITATEA.NET, despre adoptarea codurilor pe Legea Educaţiei, despre diferenţele dintre Codul propus de el şi cel al Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Trebuie alocat 7% din PIB pentru Educaţie. Trebuie să investim mai mult. Avem câteva miliarde de euro pentru formarea resurselor umane. Aceşti bani sunt, dar trebuie elaborate proiecte pentru a îi obţine. Cu considerarea acestor fonduri europene suplimentare, aceste sume sunt suficiente pentru susţinerea acestui proiect al Educaţiei", a declarat Mircea Miclea, miercuri, în direct la Videochatul REALITATEA.NET.

Preşedintele comisiei prezidenţiale pentru educaţie, Mircea Miclea, consideră că Educaţia din România trebuie să acceseze fondurile europene prin elaborarea de proiecte, iar statul trebuie să sprijine învăţământul prin aprobarea acelor proeicte propuse care vizează fundamentele legii Educaţiei.

Mircea Miclea a demisionat la sfârşitul anului 2005 din funcţia de ministru al Educaţiei pentru că guvernul a dat pentru anul următor prea putini bani pentru Educatie, încălcându-şi astfel programul de guvernare. Conducerea PD de atunci, a aflat prin sms sau de la televizor despre demisia lui Miclea.

Mai multe articole despre:
educaţie proiect Mircea Miclea videochat