MENIU

Mircea Marian: Vanghelizarea serviciilor secrete

Poate că nu este chiar aşa de şocant faptul că, timp de circa nouă luni, Marian Vanghelie a dispus (şi el) de un serviciu secret, cu peste 3.000 de angajaţi, tehnică de interceptare şi o arhivă consistentă, toate finanţate de la bugetul de statDe la începutul anului, Direcţia de informaţii a Ministerului de Interne o ţine din scandal în scandal.

În iarnă, şeful UM 0962 a fost arestat pentru că intervenise pe lângă procurori în favoarea unui controversat om de afaceri, Puiu Popoviciu. Pe parcursul verificărilor interne care au urmat s-a constatat că un sfert dintre angajaţii direcţiei sunt rude între ei. Până şi generalul pus de Nica (sau de Vanghelie?) la conducerea DGIPI, Gelu Drăjneanu, era coleg de serviciu cu fratele său.

Au urmat declaraţiile şocante - dar credibile! - ale liderului PSD Bucureşti: arhiva UM 0962 este „pe mâini bune” şi în ea ar putea fi regăsite înregistrări ale unor convorbiri telefonice ale Elenei Udrea sau date de spre „fetiţa EBA” care „se încinge din când în când”.

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei