MENIU

Mircea Lucescu: "Vom încerca să câştigăm şi Liga Campionilor!" CE PĂRERE AI?

Foto: UEFA

Cupa UEFA e doar primul pas pentru Şahtior Doneţk, e de părere Mircea Lucescu, după ce gruparea ucraineană a cucerit miercuri seară primul trofeu european, în dauna germanilor de la Werder Bremen. Cu succesul de la Istanbul, de pe stadionul "Sükrü Saraçoglu", Lucescu speră să deschidă o nouă eră pentru echipa din Doneţk, cu care şi-a prelungit de curând contractul. Cel puţin un sfert sau chiar o semifinală de Liga Campionilor, e următorul ţel al antrenorului român.

"Acest prim trofeu european e ceva fantastic. Ne-a adus un sentiment imens de satisfacţie, sunt extrem de fericit. Dar ne dorim acum alte lucruri. Vream să face ceva şi în Liga Campionilor. Acest trofeu ne va da încredere să ajungem în sferturile sau în semifinalele Ligii Campionilor. Scopul meu e să continui să construiesc această echipă, să o fac mai puternică decât este astăzi. Liga Campionilor va fi ţelul echipelor din Est. Am mai jucat la un nivel înalt, dar nivelul campionatului nostru (ucrainean, n..r.) nu era aşa ridicat. Acum cred că lucrurile s-au mai schimbat. Ţările estice au o şansă la Liga Campionilor, iar noi vom încerca să o câştigăm", a declarat Mircea Lucescu, a cărui echipă a fost evaluată de site-ul transfermarket.de la circa 112 milioane de euro, cea mai valoroasă din Europa de Est.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a învins, miercuri, în finala Cupei UEFA, pe Werder Bremen, scor 2-1, după prelungiri, şi a câştigat asfel primul trofeul european din istoria clubului. Partida s-a disputat pe stadionul Şukru Saracoglu, din Istanbul.