MENIU

Mircea Lucescu: "Dinamo este favorită certă la câştigarea campionatului"

Foto: www.sport4all.ro

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, joi, că Dinamo este favorită certă la câştigarea actualului campionat, despre care spune că a devenit agresiv din cauza mirajului banilor din Liga Campionilor.

"Cu siguranţă, Dinamo este favorită certă. Este o echipă care are jucători cu experienţă, care ştiu pentru ce au venit la Dinamo, şi un portar de excepţie, care face cât o echipă. Un campionat se câştigă în primul rând cu un portar", a declarat Mircea Lucescu. Tot referitor la competiţia internă din acest an, Lucescu a opinat: "Este un campionat foarte agresiv din cauza banilor. În plus, preşedinţii cluburilor vor o reîntoarcere a banilor investiţi".

Tehnicianul şi-a exprimat regretul pentru faptul că portarul dinamovist Bogdan Lobonţ a refuzat să îl însoţească la Doneţk, atunci când el a preluat echipa ucraineană. "Eu am vrut să-l iau la Doneţk, atunci când am venit aici, dar el m-a refuzat elegant, trimiţându-mă spre agentul lui. El l-am promovat şi tot datorită mie a ajuns la Ajax, pentru că eu i-am dat voie să plece. Din păcate, recunoştinţa este o povară greu de purtat. Cred că şi el ar fi avut o carieră mai bună", a afirmat Lucescu.

Fostul antrenor al lui Inter l-a criticat pe Mourinho pentru declaraţiile dure făcute la adresa propriei sale echipei după înfrângerea cu Sampdoria, din Cupa Italiei, scor 0-3. "Mourinho nu poate să spună că nu are lot. Că sunt câţiva jucători care n-au ce căuta la Inter e altceva", a spus Lucescu.