MENIU

Mircea Geoană şi Klaus Johannis au stabilit "continuarea dialogului" după 22 noiembrie

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Mircea Geoană a avut o întâlnire, la Sibiu, cu primarul Klaus Johannis, în cadrul căreia cei doi au stabilit să continue dialogul după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

"A fost o întâlnire plăcută, în care am discutat despre continuarea dialogului după 22 noiembrie, dată la care lucrurile vor fi mult simplificate, pentru că vor rămâne în cursă doar doi candidaţi pentru funciţia de preşedinte", a declarat Mircea Geoană la finalul întâlnirii.

Întrebat dacă îl va propune prim-ministru pe Klaus Johannis în cazul în care va ajunge preşedinte, în detrimentul unui membru PSD, Mircea Geoană a declarat: "Voi respecta voinţa majorităţii parlamentare". Î

În privinţa alianţelor după 6 decembrie, liderul PSD a declarat că partidul şi electoratul său se simt "mai apropiaţi de PNL decât de PDL. "Experienţele pe care le-am avut cu cele două partide sunt motivul pentru care preferăm PNL", a spus Geoană. Despre Klaus Johannis, Mircea Geoană a adăugat că este convins că drumurile lor se vor "intersecta în perioada imediat următoare".

În discuţiile cu primarul Sibiului, candidatul PSD a dezvăluit că a discutat şi despre sprijinul pe care Johannis îl poate oferi Iaşului, în tentativa acestui oraş de a deveni Capitală Culturală Europeană, titlu pe care Sibiul l-a deţinut în 2007.

Candidatul PSD la preşedinţia României s-a aflat, joi, într-o vizită în judeţul Sibiu. El a participat, la Mediaş, la lansarea candidaturii lui Fănel Mendea la funcţia de primar al oraşului, iar la Sibiu a luat parte la lansarea cărţii "Criza şi după criză", a rectorului Universităţii Babeş Bolyai, Andrei Marga, după care a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Sibiu, la Hotel Hilton.