MENIU

Mircea Geoană: PSD este singurul partid care a dus la bun sfârşit un acord cu FMI

Foto: NewsIn

"Suntem singurul partid de după 1989 care am dus la bun sfârşit un acord cu FMI. Avem, de asemenea, ministere cu mandate în zona socialului, deci ştim care sunt avantajele şi dezavantajele unui acord cu Fondul Monetar", a spus liderul PSD în cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului.

"Ne-am întâlnit astăzi să vedem în linii mari mandatul pe care PSD trebuie să îl promoveze atât la nivel guvernamental, cât şi în relaţia cu sindicatele. Vreau să vă spun că e foarte important ca solidaritatea de care avem nevoie în această criză să fie adevărată, şi nu doar de faţadă. E necesar să relansăm economia, şi de aceea suntem astăzi aici, ca să discutăm despre avantajele şi dezavantajele contractării unui credit de la FMI", şi-a început liderul PSD discursul din Parlament.

Liderul PSD a dat asigurări că partidul său nu va permite ca pensionarii să fie sacrificaţi din nou.

"Nu vom accepta să fim o ţară care să discute pe genunchi cu FMI şi nu vom accepta ca pensionarii şi muncitorii să fie cei sacrificaţi. Trebuie strânsă cureaua doar celor care îşi permit, pentru că pentru majoritatea populaţiei acest proces ar avea un atac negativ. Avem nevoie de o viziune coerentă în planul politicilor economice şi vreau să dau asigurări că întâlnirea noastră nu are scop mediatic", a încheiat Mircea Geoană.
Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD muncitori salarii pensionari FMI acord