MENIU

Mircea Geoană: În discuţiile de luni cu FMI s-au creat premisele relansării creditelor

Mircea Geoană: În discuţiile cu FMI de astăzi s-au creat premisele relansării creditării
Foto: wikipedia.org

"Discuţiile care au avut loc astăzi creează premise favorabile pentru pornirea economiei şi aşteptăm ca după întâlnirea de joi de la Viena dintre FMI şi băncile comerciale să avem un răspuns sigur. Nu vrem să intrăm acum în cele mai profunde detalii, în schimb vreau doar să spun că PSD a fost ascultat de către FMI şi au acceptat o mulţime din observaţiile noastre", a afirmat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a declarat luni după discuţia cu membrii FMI că în jurul zilei de miercuri se vor finaliza elementele din protocolul de împrumut.

"Miercuri vom stabili despre ce sumă este vorba şi vom definitiva strategia de relansare economică a României. Oricum banii de la BEI şi BERD nu sunt bani de împrumut ci sunt sume de creditare pentru investiţii", a spus Geoană.

Mircea Geoană a declarat anterior că există o anumită deschidere a FMI faţă de măsurile sociale ale PSD.

"Am găsit o mare flexibilitate şi deschidere în cadrul discuţiilor pe care le-am purtat cu delegaţia FMI. Mai mult decât atât, propunerile noastre au fost acceptate în mare măsură şi ceea ce este şi mai important e faptul că cei de la FMI au fost de acord ca anumite resurse să fie direcţionate către pensionarii cu venituri mici", a spus Geoană după negocierile purtate cu delegaţia FMI. 

Citeşte aici şi Mircea Geoană: Propunerile avansate de PSD au fost acceptate de FMI

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD muncitori salarii pensionari FMI acord