MENIU

Mircea Geoană: Este anormal ca discuţiile cu FMI să aibă loc mai întâi la Cotroceni

Foto: bloombiz.ro

"Este anormal ca discuţiile cu FMI să aibă loc mai întâi la Cotroceni şi apoi la guvern. Este mai legitim ceea ce facem noi, pentru că e mai important să vorbim cu partenerii sociali înainte de a vorbi cu FMI", a reacţionat Mircea Geoană, cu privire la negocierile de la Cotroceni.

Mircea Geoană a afirmat marţi la finalul negocierilor cu sindicatele că a purtat discuţii legate de FMI.

"Am încheiat în urmă cu câteva secunde discuţiile cu partenerii noştri sociali. Am discutat azi (n.r. - marţi) şi cu asociaţiile de pensionari şi a fost o discuţie obligatorie pe care PSD a simţit nevoia să o facă şi am dorit să luăm pulsul partenerilor noştri sociali", a spus liderul PSD.

Dan Nica: PSD nu poate face programul premierului sau preşedintelui

Vicepremierul Dan Nica a declarat marţi că negocierea cu FMI de la Cotroceni între preşedinte şi premier nu ţine de competenţa sa.

"A existat doar o întâlnire între preşedinte şi prim-ministru, vreau să infirm că au fost şi miniştrii PDL la Palatul Cotroceni, acest lucru ni l-a confirmat primul-ministru. De altfel, nu puteau să aibă loc aceste discuţii, pentru că dacă vă aduceţi aminte a fost o decizie să se facă un comitet interministerial", a declarat Nica.

Întrebat cum se face că premierul şi preşedintele se întâlnesc la Cotroceni cu FMI, iar PSD se consultă cu partenerii sociali la Parlament, vicepremierul a declarat:

"Nici eu nu-mi pot permite să fac un program sau să cenzurez cu cine se întâlneşte unul sau altul, fie că e vorba de premier sau de preşedinte, pe mine mă interesează modalitatea instituţională de abordare a acestei chestiuni, ea se realizează în parametrii pe care i-am stabilit pentru că este vorba de o abordare a tuturor ministerelor implicate", a explicat Nica.