MENIU

Mircea Geoană a avut o întâlnire cu miniştrii PSD, în cadrul căreia s-a discutat şi posibilul acord cu FMI

FOTO: NewsIn

Conducerea PSD s-a întâlnit cu miniştrii partidului la sediul central al PSD şi unul dintre subiectele abordate a fost poziţia PSD faţă de un posibil acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). O altă temă la întâlnireea social democraţilor a fost descentralizarea.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat oficial marţi că autorităţile române au în vedere accesarea de asistenţă financiară externă pe termen mediu, decizia fiind deja comunicată Comisiei Europene.

"Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională a României au demarat discuţii preliminare, cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Instituţiilor Financiare Internaţionale, cu privire la evaluarea cadrului macroeconomic şi a necesarului potenţial de finanţare externă a României", se spune în comunicatul instituţiei.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a explicat că reticenţa PSD faţă de un acord cu FMI ţine de teama că Fondul ar putea să propună un plan anticriză şi a adăugat că, din punctul său de vedere, de abia după ce România vine cu un plan propriu, va putea să înceapă discuţiile cu finanţatorii externi.

"Nimeni n-are nimic cu FMI din punct de vedere principial, dar ceea ce ne preocupă e riscul pe care l-am mai văzut în urmă cu zece ani de zile în alte relaţii cu FMI ca, atunci când există o incapacitate din partea conducerii ţării în acel moment de a veni cu un plan propriu, cei de la FMI vin şi spun: Şi aici e riscul pe care eu îl văd. Suntem în faţa unei situaţii în care riscăm ca, în lipsa unui plan românesc la problema crizei, a locurilor de muncă şi a protecţiei sociale să avem un răspuns de tipul FMI", a declarat preşedintele Senatului.
Mai multe articole despre:
PSD miniştri întâlnire