MENIU

Mircea Coşea a fost numit la şefia Institutului Naţional de Administraţie

Foto: centruldiplomatic.files.wordpress.com

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Piteşti, că Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie din cadrul Ministerului de Interne, iar în privinţa colaborării acestuia cu fost Securitatea a precizat că acesta are o sentinţă definitivă care infirmă acest lucru.

"Este adevărat, domnul Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, potrivit protocolului de guvernare şi de asumare a responsabilităţilor dintre PSD şi PDL", a spus Boc.

Întrebat dacă Mircea Coşea nu are cumva dosar de Securitate, premierul a precizat că acest lucru s-a clarificat în instanţă. "Din câte am aflat şi mi-a spus are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are niciun fel e colaborare cu Securitatea", a susţinut Boc.

Mircea Coşea şi Şerban Mihăilescu au primit, pe 24 octombrie 2006, de la CNSAS, verdict de necolaborare cu Securitatea, însă, în premieră, Colegiul a stabilit  atunci că aceştia au fost ofiţeri sub acoperire ai poliţiei politice comuniste. Mircea Coşea a primit ulterior, în ianuarie 2007, împreună cu Mihăilescu, verdict de poliţie politică, după ce în toamna lui 2006, CNSAS hotărâse că cei doi au fost ofiţeri acoperiţi ai fostei Securităţi, fără a exista probe de poliţie politică. Conform unor surse CNSAS, în luna ianuarie, instituţia a trebuit să rejudece cazul, întrucât decizia anterioară nu ar fi fost în conformitate cu legea, adică nu specifica nici necolaborarea cu Securitatea, nici săvârşirea unor fapte de poliţie politică. Coşea a negat vehement orice colaborare cu Securitatea.

Mai multe articole despre:
CNSAS Emil Boc Mircea Coşea