MENIU

Mioara Roman: Minerii au venit pe bune, nu FSN a început violenţele

Mioara Roman: Minerii au venit pe bune, nu FSN a început violenţele

Fosta soție a premierului Petre Roman a dezvăluit, pentru „ring”, varianta sa privind evenimentele din iunie 1990. Mioara Roman susține că, atunci, Securitatea a încercat să-și infiltreze „securiștii kaghebiști” în instituțiile statului.

În opinia sa, „tot ce se discută în aceste zile despre evenimentele din 13-15 iunie 1990 e minciună”: „Se tot comentează că a fost lovitură de stat, dar e o prostie, o încercare de manipulare ca să se distragă atenția de la altceva, procese, furturi etc. În 13 iunie (cei din Securitate – n.r.) au atacat instituțiile statului pentru că au nu vrut să ajungă echipa lui Petre Roman la guvernare, ci să-și bage ei securiștii kaghebiști. E o simplificare vulgară, dar n-am alte cuvinte. Minerii au venit pe bune, nu FSN-ul a început acțiunile violente în România”.

Chiar dacă nu deține probe, Mioara Roman face acuzații grave: „Protestele din 12 și 28 ianuarie 1990 au fost făcute de așa-zisa opoziție care era reprezentată de ofițeri acoperiți ai Securității... Patriciu, Tăriceanu și alții. Sigur, nu pot dovedi asta, dar știu precis. Cei care umblau prin străinătate cu serviciul au fost racolați în majoritate de Securitate. Mulțimea era plină de securiști și de agenți acoperiți. Voi explica mai multe... dacă nu mor până atunci... Mi-ar părea rău să nu apuc să-mi public cartea”.

Sursa: ziarulring.ro

Mai multe articole despre:
mineri Mioara Roman FSN