MENIU

Minune în medicină: vaccinul anti-cancer va salva milioane de vieți! Cum va funcționa

Vaccinul pentru cancer e cel mai dorit produs în medicina modernă. Chiar dacă există numeroase tratamente, un vaccin ar fi extraordinar. Deocamdată, specialiștii n-au reușit să livreze un produs finit, dar sunt aproape de așa ceva. Mai nou, au descoperit cum pot face așa ceva și planul e cel puțin genial. Generațiile viitoare vor fi recunoscătoare pentru o așa cercetare fără precedent. 

Ce vor specialiștii de la un vaccin pentru cancer e să "învețe" organismul să lupte cu tumorile. Astfel, ar evita toate acele tratamente monstruoase care distrug și mai mult sănătatea. 

Metoda revoluționară de acum s-a dovedit promițătoare în rândul pacienților cu forme avansate de limfom non-Hodgkin. Acesta rezistă la tratamentele convenționale. Momentan, ea este testată și pe alți pacienți care suferă de forme agresive de cancer.

Cum poate fi învins orice tip de cancer cu acest vaccin

Cercetătorii care au studiat fenomenul au descoperit un nou tip de imunoterapie. Aceasta funcționează prin injectarea tumorilor maligne cu anumiți stimulenți. Astfel, "atenția" sistemului imunitar este atrasă spre ele. Acesta ar putea astfel să distrugă formațiunile canceroase.

Prin această metodă, tumorile devin "fabrici de vaccin pentru cancer". Dar lucrurile nu se opresc aici. Tumorile știu să se deghizeze. Membranele lor pot părea normale, mulțumită punctelor de control, care indică sistemului imunitar că sunt cât se poate de normale.

Imunoterapia prin blocarea punctelor de control reușește să inhibe deghizarea, astfel încât celulele albe reușesc să își facă treaba. Doar că sunt și tumori maligne care nu cedează în fața acestor terapii, cum ar fi limfomul non-Hodkin.

Într-un așa caz dramatic, specialiștii au vrut să vadă cum ar putea celulele albe să fie antrenate să recunoască mai ușor și formele mai agresive de cancer. Au observat că au nevoie doar de o mână de ajutor. Aceasta poate fi livrată sub forma celulelor dendritice. Acționează ca o amorsă.

Pentru a chema celulele dendritice la datorie, e nevoie de câțiva stimulenți. Astfel, cercetătorii au realizat vaccinul pentru cancer. Vaccinul a fost testat în teste clinice pe 11 pacienți care sufereau de stadii avansate ale limfomului non-Hodgkin. S-a dovedit că răspunsul celulelor albe a crescut în urma administrării vaccinului, iar rata de remisie a crescut.

Mai multe articole despre:
medicină vaccin cancer