MENIU

Minor din Constanţa, cercetat după ce a ameninţat cu cuţitul controlorii care l-au prins fără bilet

Foto: ratc.ro

Un minor în vârstă de 15 ani, din Constanţa, este cercetat după ce a ameninţat cu un cuţit controlorii care l-au prins fără bilet într-un mijloc de transport în comun.

Ofiţerul de relaţii publice al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis, lt. col. Sorin Mustăţea, a informat că incidentul s-a petrecut, miercuri după-amiază, în timpul unui control al angajaţilor Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa în troleibuzul 48.

O patrulă de jandarmi a fost solicitată prin dispeceratul RATC pentru a interveni la un scandal în timpul căruia un tânăr de 15 ani i-a ameninţat pe controlori. Aceştia l-au prins pe adolescent fără bilet şi i-au solicitat să prezinte un act de identitate.

Minorului i s-a interzis să coboare din troleibuz, moment în care ar fi scos un cuţit cu care le-a ameninţat pe salariatele RATC. Jandarmii l-au percheziţionat pe minor şi au găsit asupra lui un cuţit cu lamă de 12 cm. Lt. Col. Sorin Mustăţea spune că tânărul a declarat că este elev şi poartă cuţitul asupra sa pentru autoapărare.

Pe numele minorului au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru continuarea cercetărilor.