MENIU

Ministrul Sănătăţii: "Şpaga din spitale nu poate fi rezolvată printr-o măsură radicală"

Foto: Cotidianul

Ion Bazac a ales pentru interviu o sală de şedinţe de la etajul unde are cabinetul. Purtătorul său de cuvânt i-a adus o machetă a unei maşini Ferrari, pe care a plasat-o pe un dulap, în partea dreaptă a încăperii. Ministrul a venit cu o mapă şi cu un mic blocnotes cu coperte roşii de pe care nu lipsea căluţul cabrat al firmei auto. Şi cafeaua i-a fost adusă într-o cană roşie, cu aceeaşi emblemă. În acest cadru, ministrul a vorbit despre preţurile la medicamente, despre datoriile la spitale şi nu a ocolit pasiunea sa pentru Ferrari.

Aţi afişat de luni proiectul de ordin pentru calcularea preţurilor la medicamente. Aţi spus însă că preţurile nu vor creşte, chiar dacă un euro va fi calculat la 4 lei.

Cursul pe care l-am stabilit, şi care este şi cursul mediu calculat de Institutul de Statistică, şi este şi cursul folosit la calcularea bugetului, se bazează pe o previziune a băncii naţionale. Şi previziunea asta, care de altfel am văzut că a fost confirmată inclusiv de guvernatorul BNR sau de consiliul guvernatorului BNR, spune că, chiar dacă la momentul ăsta este o devalorizare a leului, până la sfârşitul lui decembrie, probabil că va fi o apreciere a monedei naţionale până aproape de 3,8.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii şpagă Ion Bazac