MENIU

Ministrul Muncii, acuzații dure la adresa lui Cristian Ghinea - Restricțiile privind pensiile din România, incluse în PNRR

Pensii

Critici dure aduse de actualul ministru de la Muncă, Marius Budăi. Ministrul a explicat chiar la Realitatea PLUS faptul că Cristian Ghinea a greșit atunci când a acceptat includerea de restricții privind pensiile, în PNRR.

Ministrul USR, Cristian Ghinea a greșit când a inclus restricții privind pensiile în PNRR. Este acuzația pe care i-o aduce noul ministrul al Muncii, care susține că altfel trebuia negociat cu autoritățile europene. Marius Budăi a mers mai departe și a subliniat că toate condiționările duc la sărăcirea pensionarilor din România. 

"Asta înseamnă sărăcie, este o greșeală a domnului Ghinea. De ce media, de ce spun greșeală vorbim de nivelul de trai, impactul pensiilor în PIB în media țărilor UE este în jur de 13%, oare de ce domnul ministru i-a vrut săraci pe părinții noștri și a spus doar 9,4%? Asta este esența legii 127. Să creștem valoarea punctului de pensie și să recalculăm astfel încât să fie la un nivel care să asigure un nivel de trai și abia după aia legea spune că trebuie să indexăm pensia. În funcție de cum se închide bugetul pe anul acesta și de cifra finală a PIB suntem undeva la 7,8 - 8%", a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
cristian ghinea marius budai guvern pensii pnrr