MENIU

Ministrul Justiţiei i-a convocat pentru discuţii pe toţi magistraţii din ţară

Foto: Realitatea TV

Zi de discuţii, astăzi, între ministrul Justiţiei, pe de o parte, judecători şi procurori, pe de cealaltă. Ministrul i-a convocat pe magistraţii din toată ţara, la dezbateri, prin intermediul sistemelor de videoconferinţă din instanţe şi parchete. Convocarea a fost anunţată în aceeaşi zi în care şi procurorii DIICOT şi cei de la DNA au decis să se alăture protestului judecătorilor.

Angajaţii DIICOT au anunţat că intră în grevă deorece consideră injustă, discriminatorie şi umilitoare politica salarială promovată de Guvern. Ei au de-a face cu clanurile de interlopi, cu traficanţi de arme, droguri sau de persoane, fiind şi singurii care au competenţă în investigarea infracţiunilor contra siguranţei statului.

Şi procurorii DNA au anunţat miercuri seară că protestează, dar forma aleasă de ei nu va afecta mersul anchetelor. Procurorul general al României - Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat, anunţând că a cerut încă de luni Guvernului să îngheţe salariile magistraţilor la nivelul datei de 31 mai 2009. Kovesi a făcut şi un apel la procurori să-şi continue activitatea, întrucât protestul trebuie păstrat în limitele legii.