MENIU

Ministrul Finanţelor, la întâlnirea cu bancherii: Dorinţa mea este să găsim soluţii împreună

Foto: NewsIn

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a declarat, în cadrul întâlnirii cu bancherii, îşi doreşte ca, împreună cu BNR şi sistemul bancar românesc, să identifice soluţiile pentru relansarea economică.

"Niciodată profesioniştii nu acţionează sub impulsul stării emoţionale. Acum, în Europa şi în România cred că dominanta emoţională este mai mare decât oricând, iar dacă vom avea capacitatea să nu contaminăm şi România, atunci vom avea de câştigat", a spus ministrul Finanţelor la debutul discursului său la întâlnirea cu bancherii, la care au participat şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale (BNR).

Gheorghe Pogea şi-a manifestat dorinţa ca, împreună cu BNR şi sistemul bancar românesc, să identifice soluţiile care au dat rezultate pentru acelaşi tip de probleme economice.

În plus, Pogea a afirmat că vrea să prezinte public care este viziunea Guvernului privind proiecţia şi bugetul pe anul 2009. "Inclusiv cu câteva referiri asupra cadrului mediu de venituri şi cheltuieli care, în România, pluteşte într-o incertitudine cu efecte negative asupta investitorilor", a spus Pogea.

"Vreau să spun ce poate oferi ca business public Guvernul, în această situaţie de criză, sistemului bancar şi economiei", a declarat ministrul Finanţelor.

Ministrul şi-a manifestat dorinţa de a afla care este viziunea sistemului bancar românesc şi modul în care acesta se poate implica în relansarea economică, dar şi care sunt aşteptările sistemului bancar din partea Guvernului.