MENIU

Ministrul Educaţiei trebuia să anunţe, marţi, modificările în cazul Universităţii \'\'Spiru Haret\'\'

Foto: News In

Zi foarte importantă pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, trebuia să anunţe, marţi, modificările ordinului privind diplomele considerate ilegale, astfel încât studenţii să nu aibă de suferit. Modificările au fost cerute la modul imperativ de preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Rectorul Universităţii Spiru Haret susţine că ministerul nu poate declara că unele diplome au fost obţinute ilegal şi că doar instanţele au această competenţă.

\'\'Nu există nicio diferenţă între învăţământul la zi, frecvenţă redusă, IDD, diplomele au aceeaşi valoare. De ce a fost eliminată Spiru Haret? Prin eliminare se lasă câmp liber învăţământului privat de stat care este neconstituţional şi nelegal\'\', susţine rectorul Aurelian Bondrea.

Ministrul Educaţiei nu are însă de gând să cedeze. Prezentă la emisiunea "Stradă, şcoală şi spital", Ecaterina Andronescu a răbufnit.

"Dacă nu intrăm în legalitate emigrez, mă duc in cosmos! Să promovăm o lege care să desfiinţeze universităţile care nu vor să intre în legalitate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Numărul profesorilor care au dat Ministerul Educaţiei în judecată pentru că nu au fost primiţi la examenul de titularizare întrucât aveau diplome de la Spiru Haret a crescut considerabil.

Conflictul cu Universitatea Spiru Haret i-a pus pe jar şi pe şefii PSD. Aceştia nu sunt de acord cu propunerea Ecaterinei Andronescu potrivit căreia absolvenţii cu diplome nerecunoscute de minister să dea din nou licenţa la facultăţi acreditate. În acest context, ministrul Andronescu a primit sarcină de partid ca până marţi  să rezolve problema de la "Spiru Haret" astfel încât "studenţii să nu sufere".