MENIU

Ministrul de Interne i-a criticat pe operatorii de telefonie mobilă din cauza problemelor apărute după cutremur

foto: blogspot.com
D. Nica: Multe instituţii din România care deţin un sistem de telecomunicaţii securizat nu l-au folosit după cutremurul de sâmbătă

Ministrul de Interne, Dan Nica, a criticat instituţiile abilitate să intervină în situaţii de urgenţă pentru că nu au folosit sistemul special de comunicaţii pus la dispoziţie şi i-a convocat, astăzi, pe operatorii de telefonie mobilă, după problemele apărute sâmbătă, când a avut loc un cutremur.

Dan Nica a declarat, după reuniunea membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că a constatat disfuncţionalităţi majore în comunicarea urgenţelor şi că s-au dispus măsuri. "Prima a fost de a asigura comunicaţiile pentru cei care trebuie sa intervină în situaţii de urgenţă, poliţie, jandarmerie, ambulanţă şi celelalte instituţii. Am convocat operatorii de telefonie mobilă la ora 18.00, pentru că există o reglementare, care prevede că tuturor acestor instituţii trebuie să li se asigure comunicaţiile în situaţia în care acest lucru este necesar", a precizat Nica.

De asemenea, Nica a afirmat că vor fi făcute verificări, pentru că nu s-a folosit sistemul de comunicare după cutremurul de sâmbătă seară. "Am pus la dispoziţie către toate instiuţiile statului, multe dintre acestea aveau până în acest moment un sistem de comunicare securizat şi care este asigurat prin intermediul STS sau al Ministerului de Interne, şi pe care nu l-au folosit. Acest sistem, care are o capacitate de 120.000 de utilizatori, nu a fost folosit aşa cum trebuie şi am luat măsurile pentru ca fiecare instituţie să folosească acest sistem, fie le luăm terminalele pe care le ţin fără să le utilizeze, fie schimbăm utilizatorul telefonului respectiv", a spus Nica. 

Dan Nica, ministru al Administraţiei şi Internelor, i-a cerut preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să dispună un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie, după cutremurul de sâmbătă.