MENIU

Miniştrii din Cabinetul Boc IV ar putea fi audiaţi marţi

Emil Boc

Premierul Emil Boc şi-a anunţat miniştrii. Lista a ajuns deja în Parlament, împreună cu programul de guvernare al noului cabinet. Birourile Permanente ale Parlamentului s-au întrunit la ora 12.00, pentru a decide programul audierilor miniştrilor desemnaţi să facă parte din Cabinetul Boc, precum şi data şedinţei de plen pentru votul de învestitură.

Cel mai probabil, audierile în comisii vor fi programate în cursul zilei de marţi. Votul în comisii este consultativ, astfel încât miniştrii desemnaţi pot fi validaţi de plen chiar dacă au un aviz negativ de la audieri.

Cabinetul Boc are şanse, la limită, să treacă de votul Parlamentului cu bine. Cu ajutorul independenţilor, al minorităţilor, al UDMR şi al PD-L-ului, Guvernul propus are doar câteva voturi faţă de minimul necesar. Condiţia obligatorie ca acest executiv să fie validat este ca toţi parlamentarii care îl susţin să fie prezenţi în momentul votului.

Premierul desemnat Emil Boc a anunţat duminică componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului de încredere al Parlamentului, şase dintre cei propuşi fiind miniştri şi în primul Guvern Boc.

VEZI COMPONENŢA CABINETULUI BOC

 

Mai multe articole despre:
null