MENIU

Miniştrii de Externe din G20 au propus ca FMI să primească mai mulţi bani

Cele mai mari 20 de economii ale lumii sunt gata să facă orice pentru ieşirea din criză! Este anunţul miniştrilor de finanţe din cele mai industrializate ţări ale lumii, la finalul summitului G20. Oficialii au considerat că, în primul rând, este imperios necesar ca Fondul Monetar Internaţional să primească mai mulţi bani. Nu au stabilit, însă, ce sumă va ajunge, până la urmă, la instituţia financiară internaţională.

"Am luat decizia să acţionăm pentru creşterea cererii şi crearea de noi locuri de muncă. Important e că am arătat că suntem pregătiţi să luăm măsurile necesare, pentru restabilirea creşterii economice. Ne-am luat angajamentul să facem acest lucru, oricât de mult ar dura", a declarat Alistair Darling, ministrul britanic de Finante.

Miniştrii de Finanţe din G20 s-au angajat să menţină comerţul şi investiţiile deschise. Au trecut pe listă şi pachetele de susţinere a economiei, menite să sprijine creşterea economică şi crearea de noi slujbe.

"Vedeţi că întreaga lume se mişcă împreună, cu o viteză şi la o scară fără precedent, în timpurile moderne. Toate marile economii pun la punct pachete fiscale substanţiale", a precizat şi Timothy Geithner, ministrul de Finante al SUA.

Măsurile urmează să fie hotărâte şi aplicate în cooperare cu Fondul Monetar Internaţional. Alte soluţii anticriză sunt menţinerea ratei dobânzilor la un nivel mic, dar şi relansarea creditării, dublată de susţinerea instituţiilor financiare importante.

Mai multe articole despre:
G20 bani FMI criză economică