MENIU

Ministerul Transporturilor a demarat o anchetă în cazul accidentului de la Iaşi

Foto: NewsIn

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că la nivelul ministerului s-a demarat o anchetă în cazul accidentului de vineri, de la Iaşi, în care 13 persoane şi-au pierdut viaţa.

"Eram cu Bechtel, cu Transilvania, când s-a întâmplat. Ieri (vineri, n.r.) am demarat o anchetă. Se demarează aproape automat, dar au vorbit şi cu mine la telefon. E o o nenorocire, dacă nu se uită şi fac tot felul de lucruri din astea", a declarat Radu Berceanu.

Ministrul a mai precizat că se vor face verificări, iar reprezentanţii comisiilor de specialitate vor merge la Iaşi pentru a investiga împrejurările în care s-a produs tragedia.

"S-a demarat o anchetă, o să facă toate verificările, e nenorocire că sunt inconştienţi din ăştia care fac astfel de lucruri şi au murit atâţia oameni. Nu am cum să mă pronunţ că nu am fost acolo, de aia sunt comisii care merg acolo. Din păcate, e tragic ceea ce s-a întâmplat", a precizat ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

Un tren de călători a lovit în plin, vineri, un microbuz ce se deplasa pe ruta Bodeşti (comuna Scânteia) - Iaşi, accidentul soldându-se cu 13 morţi şi trei răniţi.

Mai multe articole despre:
accident tren Radu Berceanu anchetă