MENIU

Ministerul Sănătăţii recomandă limitarea deplasărilor în afara şi în interiorul României

Foto: nationalpost.co

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor cu AH1N1, recomandă limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1, după ce, în ultima săptămână, din cele 713 persoane care s-au prezentat la "Matei Balş", doar jumătate aveau simptome de H1N1.

În şedinţa de luni, Comitetul a alcătuit o serie de recomandări pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, dar a stabilit şi o mai bună supraveghere a triajelor din unităţile de învăţământ. Astfel, una dintre recomandări vizează limitarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, cum ar fi schimburile de experienţă, mai ales cu Moldova, Ucraina şi Bulgaria, dar şi a deplasărilor nu doar în afara României, ci şi în interiorul ei.

Direcţia de Control în Sănătate Publică va face verificări în şcoli şi în unităţile spitaliceşti, pentru a se monitoriza respectarea normelor stabilite de Ministerul Sănătăţii, a mai anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Streinu-Cercel.

Numărul total al îmbolnăvirilor cu gripă porcină din România a ajuns la 907, 352 cazuri fiind în tratament. Premierul Emil Boc a reiterat, înainte Comitetului de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 faptul că vaccinarea populaţiei va începe pe 26 noiembrie, când vor fi gata primele 1,3 milioane de doze de la Cantacuzino.