MENIU

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru cei 1.400 de rezidenţi care au rămas fără posturi

<descriere>

Ministrul în funcţie al Sănătăţii va propune Guvernului un Memorandum prin care să se transforme posturile vacante de medic specialist în posturi pentru rezidenţi, pentru a rezolva problema celor care, deşi au obţinut punctaj de promovare la rezidenţiat, au rămas fără posturi.

\"Sunt gata să îmi asum în Guvern orice formulă prin care tinerii care au promovat concursul de Rezidenţiat dar nu au post sau loc să rămână în sistem.  Am găsit, de altfel o soluţie. În următoarea şedinţă voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care să transformăm cele peste 2100 de posturi vacante de medic specialist existente în posturi pentru rezidenţi. Avem nevoie de medici şi nu ne permitem să-i pierdem pe aceşti tineri care vor să muncească în sistemul sanitar românesc\", a declarat ministrul Adriean Videanu, luni, la întâlnirea cu tinerii medici.

Luni, ministrul interimar al Sănătăţii şi secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel i-au invitat la sediul Ministerului Sănătăţii pe reprezentanţii medicilor care au susţinut examenul de rezidenţiat şi care au promovat examenul, deşi nu există posturi disponibile pentru ei.

La medicină generală, 4.454 de medici şi-au disputat 2.670 de posturi, iar 1400 de medici, deşi au obţinut punctaj de promovare, nu au avut loc sau post.