MENIU

Ministerul Sănătăţii a înăsprit măsurile de siguranţă în aeroporturi

Foto: edmontonjournal.com
Stewardesă: De la NY au fost înmânate chestionare să completeze călătorii, dacă au dureri de gât sau orice fel de simptome

Măsuri de siguranţă întărite pe aeroporturi, pentru prevenirea răspândirii virusului H1N1. Pasagerii cursei de New York, care a aterizat marţi dimineaţă pe Aeroportul Henri Coandă au completat formularele privind starea de sănătate.

După apariţia noilor cazuri de gripă, Ministerul Sănătăţii a înăsprit măsurile de siguranţă în aeroporturi, mai ales că de acum există curse directe Statele Unite-România.

Pentru prevenirea răspândirii virusului A(H1N1), autorităţile din România au decis întensificarea măsurilor la punctele de frontieră. Astfel, pentru cursele directe, care începând de marţi au fost introduse pe ruta SUA- România, se va realiza de către echipe medicale triajul epidemiologic al pasagerilor. Controlul se face în terminalul Otopeni.

Pentru celelalte curse s-a decis menţinerea procedurile aplicate până în prezent.

Pasagerii curselor care vin din ţările afectate de gripă vor completa obligatoriu formularele de intrare în ţară. Toţi cei care vor refuză, din diferite motive, completarea formularelor se pot alege cu dosar penal.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat intensificarea acţiunilor de educare a populaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor.