MENIU

Ministerul Mediului vrea să reducă cu 60% numărul reglementărilor privind tarifele de mediu

Foto: wordpress.com

Numărul actual al reglementărilor privind taxele, tarifele şi contribuţiile de mediu va fi redus cu aproape 60%, până la 42, şi unele tarife vor fi redimensionate, a declarat miercuri ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Din cele peste 400 de taxe plătite în România, 102 sunt la noi. Vrem să le reducem pe unele, mai ales că am identificat câteva care sunt dublate, iar pe altele să le comasăm. Reducerea numărului de taxe nu înseamnă însă renunţarea la avizele de mediu, care sunt foarte importante", a mai spus Nemirschi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Dragoş Năcuţă, a explicat că numărul mare de taxe are la bază diverse acte normative defalcate, fiecare autoritate de mediu ocupându-se de anumite tarife pentru diferite servicii - de gospodărire, de apă, de salubritate etc.

El a precizat că se urmăreşte comasarea numărului de hotărâri date pentru acestea, dar şi renunţarea la cele care reglementează acelaşi lucru de două ori.

"Noi nu percepem taxe ca alte ministere. Este vorba de tarife pentru diverse servicii prestate. Fiecare autoritate s-a ocupat de anumite tarife şi de aceea au apărut atât de multe. Ministerul Mediului le va reduce şi va redimensiona cuantumul unora dintre ele", a declarat Năcuţă, pentru NewsIn.