MENIU

Ministerul Educaţiei vrea să cumpere de la Imprimeria Naţională hârtie securizată pentru diplome

Foto: RTV

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării negociază cu Compania Naţională "Imprimeria Naţională" SA pentru un contract privind furnizarea de hârtie cu elemente de siguranţă suplimentare pentru diplomele de licenţă şi bacalaureat.

Anunţul a fost făcut de către ministrul Ecaterina Andronescu. Ea a adăugat că şi-ar dori ca noul tip de diplome să poată intra în vigoare începând cu vara acestui an.

"În mod categoric trebuie să facem acest lucru pentru că ancheta pe care o facem şi care se află în derulare încă ne-a dus în situaţia deja să stabilim că trebuie să schimbăm hârtia de la diplomă pentru a avea elemente de securizare suplimentară. Avem acum discuţii cu cei care ne pot oferi această hârtie, Imprimeria Naţională, şi, dacă vom reuşi, chiar din această vară asta ne-am dori să o avem", a spus ministrul, după o întâlnire cu cadrele didactice şi universitare din Cluj-Napoca.

O problemă pentru obţinerea noului tip de hârtie o reprezintă cantitatea de care va avea nevoie ministerul. "Nu ştiu dacă vor avea posibilitatea să ne asigure cantitatea de hârtie de care noi avem nevoie în timp util. Deci, încă nu avem, să spunem, contractul clarificat cu ei, dar se poartă negocieri", a precizat ministrul.

Mai multe universităţi din ţară au fost implicate în urmă cu câteva săptămâni într-o anchetă care vizează diplome de licenţă false emise în schimbul unei sume de bani. Presa a relatat că ar fi vorba de 15.000 de persoane care ar fi obţinut în mod fraudulos diplome de licenţă.
Mai multe articole despre:
diplome Ecaterina Andronescu