MENIU

Ministerul Educaţiei şi FEN au propuneri divergente pentru admiterea la liceu şi bacalaureat

Foto: gsastl.ro

Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) consideră că soluţiile propuse de ministrul Ecaterina Andronescu pentru admiterea la liceu şi bacalaureat nu sunt cele mai eficiente în contextul actual.

"Noi credem că admiterea organizată de licee este o soluţie mai bună decât repartizarea computerizată, care vine din cauza faptului că nu sunt suficiente clase de liceu şi, implicit, nu ar fi spaţiu unde să se dea examen. În ceea ce priveşte bacalaureatul, noi credem că reducerea acestui examen la trei probe îl face irelevant pentru admiterea la facultate, motiv pentru care universităţile vor trebui să organizeze separat examen", a declarat preşedintele executiv FEN, Teodor Fârţonea.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai sindicatelor au discutat, joi, despre noua lege a învăţământului. Cele două părţi s-au întâlnit şi marţi, când au anunţat că au căzut de acord în privinţa necesităţii elaborării unui Cod unic al Educaţiei, acesta urmând să fie, practic, esenţa a tot ceea ce se regăseşte util în propunerile pentru viitorul învăţământului românesc.

"În final, va putea rezulta nu pachetul Miclea, nu pachetul Adomniţei, nu pachetul Andronescu, ci va putea rezulta un Cod al educaţiei româneşti, care să fie în concordanţă cu interesele acestui sistem", a spus preşedintele executiv al Federaţiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor.