MENIU

Ministerul Educaţiei a solicitat reanalizarea tezelor la limba română

Foto: NewsIn
Ministerul Educaţiei ar putea elimina tezele cu subiect unic

Notele de la teza unică la limba şi literatura română au fost reanalizate. Ecaterina Andronescu a cerut inspectorilor şcolari să facă o analiză a lucrărilor, întrucât a constatat că sunt diferenţe mari de rezultate între şcoli, dar şi între judeţe.

Există şcoli la care gardul de promovabilitatea a fost de 100%, şcoli în care gradul de promovabilitate a fost de doar 20%.

Mai mult decât atât, există şi unităţi şcolare la care niciun elev nu a promovat, cum s-a întâmplat la o şcoală din judeţul Dolj.

Ministrul Educaţiei a cerut o evaluare a acestei situaţii. "Am considerat că după orice evaluare este necesar să facem o analiză a rezultatelor. Dacă rezultatele de la teză sunt apropiate de rezultatele din timpul semestrului pe care elevii le-au obţinut sau s-au îndepărtat de rezultatele din timpul semestrului, să desprindem nişte concluzii. Sunt relevante tezele cu subiect unic sau nu, le vom menţine în continuare sau nu", a declarat Ecaterina Andronescu.

Aproximativ 430.000 de elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a din toată ţara au susţinut, în urmă cu aproximativ două săptămâni, teza cu subiect unic la Limba şi Literatura Română. 

Unul dintre subiectele tezei pentru clasa a VIII-a a fost redactat greşit. Cei care au elaborat subiectul au încurcat personajele Niţă Ghiţescu şi Ghiţă Niţescu din schiţa "Triumful talentului" a lui Ion Luca Caragiale. Textul şi-a pierdut astfel logica, iar elevii nu au mai ştiut cum să răspundă la una dintre cerinţele probei, comentarea semnificaţiei textului.

Citeşte mai mult despre subiectul greşit la teza de limba română

Mai multe articole despre:
teza unică Ecaterina Andronescu reevaluare