MENIU

Ministerul Agriculturii va avea cu 67% mai puţine structuri, potrivit ministrului Ilie Sârbu

Foto: NewsIn
I. Sârbu: Personalul care va rămâne disponibil va fi redistribuit

Autorităţile locale vor fi implicate direct în gestionarea problemelor agriculturii. Producătorii agricoli şi fermierii nu vor mai fi, astfel, nevoiţi să bată drumul până la Bucureşti pentru aprobări de subvenţii şi de proiecte. Multe agenţii centrale, în frunte cu Agenţia Domeniilor Statului, vor fi desfiinţate sau reorganizate la nivel teritorial. Sunt câteva dintre măsurile de reorganizare şi descentralizare anunţate, sâmbătă, de Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii.

"Şedinţa de descentralizare a Ministrului Agriculturii a fost finalizată", a anunţat, sâmbătă, ministrul Ilie Sârbu. Potrivit ministrului, se urmăreşte reducerea numărului structurilor cu 67%, urmând ca personalul care va rămâne dipsonibil să fie redistribuit în celelalte structuri care nu au număr de personal complet.

În ceea ce priveşte Agenţia Domeniilor Statului, aceasta va fi desfiinţată, lăsând loc unui "nucleu care va intra în coordonarea şi în subordonarea Direcţiei Generale de Inspecţii de Stat ale Ministrului", a anunţat Ilie Sârbu.