MENIU

Militarii moldoveni sunt trataţi cu ceapă şi usturoi împotriva gripei noi

Legume

Decizia responsabililor Ministerului Apărării de la Chişinău vine după ce 24 de militari au contractat virusul.

Ministerul Apărarii din Republica Moldova a decis să suplimenteze raţia zilnică a soldaţilor cu 25 de grame de ceapă şi 15 grame de usturoi, pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă A (H1N1).

Medicul-şef al Ministerului Apărării, colonelul Sergiu Vasiliţă, a declarat că militarii au fost externaţi, după ce au urmat un tratament la secţia boli infecţioase a spitalului clinic militar. El a precizat că militarii activează în unităţile militare conform programului instituţiilor, cu excepţia serviciilor de noapte. Cei mai mulţi militari afectaţi de gripa pandemică au fost din tabăra militară 142 şi Institutul Militar al Forţelor Armate.

În scopul prevenirii unor noi astfel de cazuri, efectivul Armatei Naţionale a primit măşti de protecţie, iar contactele cu persoanele civile au fost reduse la minim. În plus, în toate unităţile militare a fost introdus regimul de supraveghere a efectivului, iar în raţia alimentară zilnică a soldaţilor au fost introduse suplimentar 25 de grame de ceapă şi 15 de grame de usturoi. Totodată, efectivul forţelor moldoveneşti de menţinere a păcii din Zona de securitate a fost vaccinat antigripal.