MENIU

Mii de pelerini au luat cu asalt Bucureştiul pentru a se închina la moaştele a şase sfinţi

Foto: Realitatea Tv
Peste 7500 de persoane participă la Patriarhie, la o procesiune religioasă

Mare procesiune religioasă pe 24 octombrie, în Bucureşti. Pe străzi au fost purtate în procesiune moaştele mai multor sfinţi, care au fost depuse în faţa Patriarhiei. Zeci de oameni şi-au petrecut toată noaptea pe dealul Mitropoliei, ca să fie primii care se vor închina la moaştele sfinte.

La Bucureşti au fost aşteptaţi pelerini din toată ţara. Biserica a avut grijă să asigure locuri de cazare pentru o parte din enoriaşi. La două colegii din Capitală, Mihai Eminescu şi Ion Creangă, au fost pregătite 450 de paturi.

"Suntem pregătiţi din punctul de vedere duhovnicesc, dar şi al hranei pentru pelerini cu sandvişuri, ceai cafea, fiind organizate protoierii care să aducă zilnic hrana pentru cei care stau la rând", a precizat un preot.

La ora 9.00 au fost aduse din Grecia, pe Aroportul "Henri Coandă" moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Între orele 10.00-11.00 a avut loc o procesiune religioasă cu moaştele sfântului Grigore de Nyssa. Procesiunea s-a desfăşurat pe traseul: Calea Şerban Vodă - strada Bibescu Vodă – Dealul Mitropoliei.

Tot pe 24 octombrie, la Patriarhie au fost aduse şi moaştele Sfântului Grigore Teologul, de la Biserica Domniţa Bălaşa. Până la ora 12.00 au fost blocate străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă şi cele din zona Dealului Mitropoliei.